Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z kruszonką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
-
770 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
230 g cukru
-
1 szczypta soli
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
220 g mleka
-
olej do natłuszczenia miski
-
200 - 250 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu200 - 250 g sera mascarpone
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5 g
Kalorie
1300 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Potrawka z kurczaka z ryżem (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min